Postani državljanin Hajdučke Republike!

Kako postati državljanin?

Državljaninom se može postati na dva načina. Ispunjavanjem online obrasca ili ispunom zahtjeva na licu mjesta u prijestolnici Republike.

Cijena izrade putovnice iznosi 120 KM s uključenim PDV-om.
Cijena dostave nije uračunata u cijenu, te se plaća dodatno ovisno od destinacije naručitelja.

Prava državljanina koji posjeduje putovnicu, a ista se dodatno ne naplaćaju:
 • Besplatno 1 noćenje za 1 osobu *
 • Primjerak Ustava
 • Oslikani rokovnik
 • Kalendar
 • Šalica s motivom Hajdučke Republike
 • Dvije unikatne razglednice za dva različita godišnja doba
 • Prigodna majica
 • Suvenir Udruge “Visit Blidinje”

*Noćenje se mora prethodno najaviti, te provjeriti ima li slobodnih kapaciteta na navedeni dan.

Za izradu putovnice potrebna su 3 radna dana, ukoliko nije riječ o blagdanima, vikendima i službenim državnim praznicima. Putovnicu možete potpuno BESPLATNO preuzeti ukoliko to učinite osobno u Hajdučkim Vrletima.

Zašto se na fotografiji za putovnicu ne smijete smijati?

Jeste li se ikada zapitali zašto na fotografiji za putovnicu uvijek morate izgledati ozbiljno? Zašto ne možete razvući osmijeh od uha do uha? Zašto Vam vlasti ne daju da pokažete veselje?

E, pa za to postoje drugačije Republike i  drugačije vlasti, koje su demokratske jer Vladar odlučuje umjesto naroda. Narodu preostaje samo da se veseli.

Obaveze državljanina koji posjeduje putovnicu:
 1. Putovnica je dokaz identiteta i Hajdučkog državljanstva.
 2. Kada putuje u inozemstvo, državljanin je dužan nositi putovnicu u kojoj slika vjerno prikazuje osobu, te promovirati vrijednosti Republike širom svijeta.
 3. Državljanin je dužan bez odgode prijaviti bilo kakvu političku funkciju na prostoru balkanskih država sukladno Članku 21. Ustava.
 4. Svakom državljaninu dozvoljena je bespravna gradnja unutar državnih granica koje su određene u Članku 2. Ustava uz prethodnu dozvolu Vladara.
 5. Svaki državljanin koji posjeduje putovnicu nije dužan biti obrazovan, ali mora imati potvrdu da je završio neku školu, te istu dati na uvid najdalje 365 dana od dana primitka putovnice.
 6. Izuzev svoje službene ljubavnice/ka, državljanin ne smije dati svoju putovnicu drugome da se njome koristi, naročito ne svome supružniku.
 7. Državljanin se obavezuje odazvati, sukladno Članku 5. Ustava, pozivu elitne hajdučke garde ukoliko pravni poredak Republike bude ugrožen.
 8. Državljanin prihvaća, sukladno Članku 15. Ustava, da spolovi u Republici nisu ravnopravni, ali su različiti.
 9. Državljanin koji nije u bračnom odnosu, dužan je prijaviti svoj status Ministarstvu za neženje, te pokorno se odazvati na spoj koji mu priredi Vladar u Hajdučkim Vrletima.
 10. Državljanin je dužan čuvati i očuvati okoliš širom planete Zemlje, te obavezuje se bar jednom na godinu posjetiti pećinu Mijata Tomića i odati počast velikanu sukladno Članku 13. Ustava.

Pri dnu stranice možete pročitati više o načinima i cijenama preuzimanja putovnice, te savjete pomoću kojih možete dobiti što vjerodostojniju putovnicu.

Ispuni online obrazac i postani državljanin!

Kako pravilno ispuniti online obrazac pogledaj ovdje.

  Način preuzimanja

  Putovnicu možete preuzeti nakon 3 radna dana, potpuno BESPLATNO ukoliko to učinite osobno u Hajdučkim Vrletima. Svaka dostava putovnice plaća se naknadno.

  Cijena dostave unutar BiH iznosi dodatnih 8 (4€), te ukoliko izvršite plaćanje radnim danom od ponedjeljka do četvrtka, putovnica Vam je na kućnom pragu najdalje za 48 sati. Ukoliko nije riječ o blagdanima. vikendima i neradnim danima.

  Cijena dostave u Hrvatsku, Crnu Goru i Srbiju iznosi 15 KM (7,5€).

  Cijena dostave u ostatku svijeta formira se naknadno, ovisno od destinacije, u direktnoj komunikaciji sa naručiteljem. Dostava u potpunosti ide na trošak naručitelja.