PARK PRIRODE BLIDINJE

park-bw
Blidinje je zov ljepote i zdravlja, i zbilja se ne zna je li taj zov jači u proljeće i ljeto, kada je ovaj prostor jedan veliki buket krajobraza i kada sve miriše i odmara oči i dušu…

BLIDINJE JE ZOV LJEPOTE, ZDRAVLJA I LJUBAVI PREMA PRIRODI

www.visit-blidinje.com

VIDEO PARKA PRIRODE BLIDINJE

Tražite li pogodno mjesto za opuštanje i udisanje čistog zraka, Blidinje je definitivno pravi izbor za vas
Ugođaj ekološke oaze privlači turiste i izletnike tijekom sva četiri godišnja doba, jer skijanje, sanjkanje ili grudvanje na padinama Čvrsnice jednako je atraktivno kao i proljetno ili ljetno uživanje u čarima Blidinjskog jezera…

PARK PRIRODE BLIDINJE

Park prirode Blidinje se nalazi u Bosni & Hercegovini; u području visokog gorja središnjih Dinarida, i obuhvaća područje planinskih masiva Čvrsnice i Vrana. Administrativno je u sastavu tri hercegovačke županije i pet različitih općina. Zbog svojih geomorfoloških osobina, bogatstva biljnog & životinjskog svijeta, te prekrasne i netaknute prirode, dana 24.03.1995. godine ovo područje je proglašeno parkom prirode.

Na ovom jedinstvenom području do sada je evidentirano oko 1 500 različitih biljnih vrsta, od čega su više od 200 endemske, reliktne i subendemske. Park prirode Blidinje je poznat i kao najveće stanište endemskog bjelokorog bora munike.

Na području Parka prirode Blidinje se nalaze brojne prirodne & kulturne znamenitosti kao što su Blidinjsko jezero, hercegovački planinski divovi Čvrsnica i Vran sa svojim spomenicima prirode, nekropole stećaka, izvori pitke vode, pećina hajduka Mijata Tomića, grob Dive Grabovčeve, …..

Tražite li pogodno mjesto za opuštanje i udisanje čistog zraka, Blidinje je definitivno pravi izbor za vas.

EKOLOŠKA PRIRODNA OAZA

Na samo sat i pol vremena vožnje od mora, ovo se hercegovačko izletište može pohvaliti očuvanim okolišem i neponovljivim planinskim prizorima Vrana i Čvrsnice. Odlučite li se za ovo odredište, napraviti ćete izuzetan potez na uklanjanju stresa kao posljedice suvremenog načina života.

Ugođaj ekološke oaze privlači turiste i izletnike tijekom sva četiri godišnja doba, jer skijanje, sanjkanje ili grudvanje na padinama Čvrsnice jednako je atraktivno kao i proljetno ili ljetno uživanje u čarima Blidinjskog jezera i drugih blidinjskih znamenitosti.

Blidinje je zov ljepote i zdravlja, i zbilja se ne zna je li taj zov jači u proljeće i ljeto, kada je ovaj prostor jedan veliki buket krajobraza i kada sve miriše i odmara oči i dušu; ili pak u zimu kada je cijela Planina obučena u neopisivo ugodnu bjelinu – kada je teško doći, a još teže otrgnuti se od ugođaja zimske idile i povratiti se u prozaičnost svakodnevnice…

Više informacija o ponudi i sadržajima Parka prirode Blidinje, kao i svim aranžmanima i turističkim mapama ovoga područja, potražite na www.visit-blidinje.com.