Dan državnosti Republike

Na dan utemeljenja Hajdučke Republike Mijata Tomića, 05. lipnja u sjedištu Republike – Hajdučkim Vrletima održava se posebno slavlje dana državnosti.
Hajdučka, demokratska i neovisna, Republika je utemeljena 5. lipnja 2002. godine. Njen suverenitet obuhvaća područje njezinih granica koje se prostiru od najvećeg vrha Vran planine do kapelice sv. Ante sve do crte raskrižja Risovac – Kedžara. U Republici je zabranjeno osnivanje političkih stranaka i svako bavljenje politikom jer se time ugrožava pravni poredak i zdravlje ljudi. Pravni poredak čuva i štiti elitna hajdučka garda. Republika ima vlastitu valutu, Ustav, zastavu, himnu i putovnice.

Proglašenje najboljeg građanina i najboljeg ministra

Na Dan državnosti Republike rezimiraju se postignuća, te proglašava najbolji građanin i najbolji ministar. Oni dobivaju nagradu koja se sastoji od besplatnog boravka u prijestolnici – hotel restoranu Hajdučke Vrleti. Obilježavanje se nastavlja posebnim programom uz obilje tradicionalnih hercegovačkih delicija, dobrog vina i prigodnih zabavnih sadržaja. Prigoda je to i sjećanja na  lik i djelo Vinka Vukoje – Lastvića, osnivača i vladara-predsjednika Hajdučke Republike Mijata Tomića.

Pridružite nam se na idućem obilježavanju Dana državnosti Republike u njenom sjedištu – hotel restoranu Hajdučke Vrleti.