Međunarodni Memorijalni Off Road Rally

Međunarodni Memorijalni Off Road Rally "Vinko Vukoja Lastvić"

Off Road utrke se na Blidinju održavaju od 2002. godine. Štoviše, prva utrka ovog tipa ikada održana u Bosni i Hercegovini, bila je organizirana upravo na Blidinju, te se s pravom može reći da je klub Herceg ProTeam jedan od utemeljitelja ovoga sporta u državi.
Klub Herceg ProTeam je službeno registriran početkom 2012. godine, i kao takav postoji i danas, a nasljednik je Auto Moto Kluba Vran Blidinje koji je službeno postojao od 2003. do 2012. godine.
Od 2009. godine naziv utrke je izmijenjen u Memorijalni Off Road Rally, u čast tragično preminulog člana i dugogodišnjeg predsjednika kluba Vinka Vukoje Lastvića.

Utrka iz godine u godinu broji sve veći broj posjetitelja i natjecatelja. Redovito sudjeluju natjecatelji iz cijele Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Francuske, Italije, Njemačke i ostalih europskih zemalja.

Obzirom na kvalitet, posjećenost i visoku razinu programa, sa sigurnošću  se može tvrditi da je Memorijalni Off Road Rally ”Vinko Vukoje Lastvić” zauzeo jedno od najviših mjesta po razini organizacije ovog tipa utrka u regiji.

„Blidinje Challenge“ je donio potpuno novu dimenziju off road utrka u kojoj možete dožvjeti vrhunski adrenalin, nezapamćeni provod i potpuno novo iskustvo. S dugogodišnjim iskustvom organizacije off road utrka, odlučili smo podići Memorijal na potpuno novu razinu, u dimenziju kakvu prije niste vidjeli u našoj zemlji. Dvije klase; Adventure i Challenge, okupile su najbolje regionalne i svjetske off road vozače u borbi za nagradni fond od čak 10 000 eura.

Četiri dana zahtjevnog terena, upotpunjenog s kružnom utrkom, noćnom vožnjom te pojedinačnim specijalnim ispitima; stavili su i one najiskusnije posade pred veliki izazov. Ako k tome dodamo da se održavaju dva velika afterparty-a s live nastupima bendova, vrhunskim DJ-evima i bogatom tombolom – jasno Vam je zašto je ovo jedna od najluđih off road utrka ikada!

Visoka rangiranost među klubovima donijela je izniman ugled kako klubu Herceg ProTeam, tako i svim njegovim članovima, tako da je biti dio ove utrke, postala stvar prestiža i u organizacijskom i u natjecateljskom smislu.

Utrka broji i sve veći broj gledatelja iz godine u godinu, tako da je na prethodnoj utrci bilo nekoliko tisuća prisutnih gledatelja.

Organizacijski se utrka održava četiri dana, od četvrtka do nedjelje.